HTML

Commentarium

Demokrácia és alkotmányosság. "Szellemünk kifejtésének e lap hasábjain nincs más korlátja, mint tulajdon lelkiismeretünk, tehetségünk és meggyőződésünk."

Friss topikok

  • tribon: @Sir Galahad: Nagyon kedves... Nem mintha neked lenne bármilyen gondolatod, de ez nem is tartozik ... (2020.08.24. 22:41) Írás a falon
  • sync: A NER már ilyen. Mindenki erkölcsét felfalja. Abból él. (2020.06.09. 11:09) Kollaboránsnak lenni
  • Hamihami: @MAXVAL bircaman közíró: "A kisemberek nevében" - Ivan! Egyreszt a kemenyen dolgozo kisember lemez... (2019.01.22. 07:45) Baromságok hálója
  • tribon: @Le a spammerekkel: Még az jutott eszembe, hogy a bullshitet nem érzem (hol látod?), de a dühöngés... (2018.10.16. 15:33) Luxusprofit?
  • exterminador: (Sőt, a republikánusoknak már idén novemberben, a félidei választásokon is kinéz egy kiadós verés.) (2018.06.12. 14:26) Tragédia

Linkblog

Luxusprofit?

2018.10.16. 13:20 tribon

Luxusprofit?!

Szerencsétlen szarháziak, akarom mondani súlyos tévedésben lévő kormánypárti politikusok, itt luxusprofitja csak azoknak van, akik bármilyen teljesítmény, érdemi munka, vagy szakértelem nélkül (tíz és száz-) milliárdokat keresnek évente. Mészáros. Vajna. Habony. Tiborcz. Rogán és kedves barátai. Mondjam még?

Bár mondhatnám, hogy ennyire arcpirító, álságos, cinikus hazudozást, mint ami a mai "vitán" ment, még sohasem hallottam, de ez persze nem lenne igaz, hiszen már nem is tudom megmondani, ez hányadik.

Ez sem számít. A takonygerincű, vagyis inkább az erős erkölcsi alapokhoz ragazkodással nem vádolható lakájmédia, a papagájkommentelők, az igazhitű Orbán-fanok még örülnek is. Minden mindegy. Csak a migráncsok ne jöjjenek (egyébként nem jönnek).

Ha ezt más kormány tenné (mondjuk Gyurcsány tette volna...), csak az ideieket: Simicska-média átállítása, a Cafetéria kiherélése, az ltp szétverése, Orbán repültetései ("az elmúlt harminc évben mindig így mentem...") és a többi, égne a város. Így csak vállat vonunk. Persze amíg az ellenzék Ungár Péter-féle figurákkal van tele (talán még Putyinnak van ilyen "ellenzéke" Európában), addig örökké ezek maradnak.

Az életünk meg lassan (el)telik. Ebben.

 

UPDATE: És erre (Orbán Flórát, a miniszterelnök 14 éves lányát a "honvédség szállítógépe" hozta haza Ciprusról egy "kiképző repülés" keretében) mit mond a "polgári jóízlés"? Minden áldott napon, folyamatosan olyan hírek jönnek, amibe bárhol a világon, Európában éppúgy, mint akár Afrikában is, kormányok szoktak belebukni. Ezek olyan dolgok, amin ugyanazok, akik ezekre a pöffeszkedő tolvajokra, pardon, a közpénzzel lazán bánó politikusokra szavaznak, ezeket védik, ezeket csodálják, tíz éve még üvöltöttek volna (és üvöltöttek is, a töredékéért). Mi a mi hazánk? Uborkafára felkapaszkodott senkiháziak, helyesebben közpénzekből pár év alatt meggazdagodott gyér izlésű, rongyrázó alakok játszótere?

UPDATE 2: Estére a "baráti" médiában vehemensen tagadták kormányzati források, hogy a miniszterelnök lánya utazott volna a gépen  - ahol az eredeti hír nem is jelent meg, esküszöm, mint a Szovjetunió, ott is csak a cáfolat jelent meg a Pravdában. Viszont ezzel meg az a baj, hogy ha igaz, akkor is baj van: mi a túrót keresett egy kiképzőrepülésen egy Cipruson békefenntartó misszióban szolgáló százados családja, benne a kétéves kislányával? A honvédség a hozzátartozókat saját szállítógépén (még akkor is, ha ez soha nem volt csapatszállító) a külföldi szolgálat helyre viszi és hozza? Mióta létezik ilyen, a világon bárhol? Ez a cáfolat majdnem ugyanolyan problémás, mint az eredeti hír.

De persze ezt, ezeket a közmédia, a TV2 és a baráti sajtó nem hozza le, ezért nem is kell vele találkozni. Mehet minden tovább Döbrögi birodalmában.

Csak a jegyzőkönyv kedvéért: szégyen és gyalázat.

UPDATE 3: Javítottam a szöveget, hogy ne akadjon fenn senki a csúnya szavakon, mert ugyebár nem ez a lényeg. 

3 komment

Címkék: vita demokrácia szégyen gyalázat Ltp

A bejegyzés trackback címe:

https://commentarium.blog.hu/api/trackback/id/tr314304903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.16. 14:48:14

Dühöngés+bullshit. Semmi olyan, amit máshol ne láthatnánk. Erre felesleges blogot írni...

tribon 2018.10.16. 15:15:01

Ezért a hozzászólásért pedig nem érdemes kommentelni. Ld. még: blogot írni nehéz, kommentelni könnyű... ;)

tribon 2018.10.16. 15:33:27

@Le a spammerekkel: Még az jutott eszembe, hogy a bullshitet nem érzem (hol látod?), de a dühöngést természetesen igen. Mit kellene érezni? Állampolgárként a dühöngés maradt az egyetlen, amit tehetek, miközben a hazámat kifosztják, és folyamatosan elvesznek tőlem (és más polgártásaimtól) egy csomó olyan dolgot, ami fontos és hasznos volt (ld. még magánnyugdíj, cafetéria, ltp, és a többi). Most komolyan: ne dühöngjek?
süti beállítások módosítása