HTML

Commentarium

Demokrácia és alkotmányosság. "Szellemünk kifejtésének e lap hasábjain nincs más korlátja, mint tulajdon lelkiismeretünk, tehetségünk és meggyőződésünk."

Friss topikok

  • tribon: @Sir Galahad: Nagyon kedves... Nem mintha neked lenne bármilyen gondolatod, de ez nem is tartozik ... (2020.08.24. 22:41) Írás a falon
  • sync: A NER már ilyen. Mindenki erkölcsét felfalja. Abból él. (2020.06.09. 11:09) Kollaboránsnak lenni
  • Hamihami: @MAXVAL bircaman közíró: "A kisemberek nevében" - Ivan! Egyreszt a kemenyen dolgozo kisember lemez... (2019.01.22. 07:45) Baromságok hálója
  • tribon: @Le a spammerekkel: Még az jutott eszembe, hogy a bullshitet nem érzem (hol látod?), de a dühöngés... (2018.10.16. 15:33) Luxusprofit?
  • exterminador: (Sőt, a republikánusoknak már idén novemberben, a félidei választásokon is kinéz egy kiadós verés.) (2018.06.12. 14:26) Tragédia

Linkblog

Csodás álmok jönnek

2014.08.02. 10:30 tribon

90-100 milliárd lesz a tervek szerint az új Puskás Stadion. Ez az építőipari beruházásokról és állami megrendeléseken az elmúlt évtizedekben látottak szerint még a legkeményebb odafigyeléssel is a vége 100-120 lesz. És bár valóban gyönyörű és csodás futópálya lesz a tetején, sajnos még atlétikai versenyt sem lehet majd benne rendezni. Azaz nem olimpiai stadion. Ha mellé építenek még egy, mondjuk 30 ezres atlétikai stadiont, az ezt nem oldja meg. Atlétikai EB-t, VB-t itthon továbbra sem rendezhetünk, pedig ezek a világban (nem itthon) a legnézettebb és legnagyobb presztízsű sporteseménynek közé tartoznak. És ebből következően, bár ebben senki sem kételkedett, de ez a stadion az olimpiai álmokat sem hozza közelebb.

Vagyis a monstrum, bár más sportágaknak lesz itt helye, mivel irtózatos méretei miatt a régi és az új stadion falai közé kisebb sportcsarnok méretű izék férnek majd bele, egymás mellé és alá egyaránt, más kiemelt sporteseményre nem lesz majd alkalmas, mint focira. És ne, senki se mondja, hogy majd pl. vívó vb-t rendezünk a stadionba beépített 4-es számú alcsarnokban. Sportolni majd lehet itt, ami jó, de nemzetközi kiemelt sporteseményt ezekben nem fognak tartani.

Építünk tehát egy hatalmas stadiont, ami igazából egyetlen egy dologra lesz jó: BL-döntőnek. Amit egy város egy emberöltő alatt egyszer kap meg. (UPDATE: és EB-nek, az új szabályok miatt. Fantasztikus. Öt meccsre használjuk egy helyett!)

A végén lesz tehát egy hatalmas, és mondjuk négy nagy, legalább két közepes valamint egy miniatűr új stadionunk, ahová befér összesen minimum 250 ezer ember. (Más most tervezett, vagy épülő stadionokat nem is számolok bele.) Egy nagyon jó bajnoki hétvégén, azaz az MLSZ álmaiban az összes NB-1-es meccsen 30-40 ezren, ha kinn vannak, ennek a felső értékét emeljük háromszorosra, mert ennyire menő lesz majd a szép új stadionokba járni, az 120 ezer. Nagyszerű, 50% alatti kihasználtság.

Az első héten. Mert utána hiába szép a stadion, azt már láttuk, különben meg minek menjünk ki? Ne legyen félreértés: fontos a környezet a drukkoláshoz. De meccsre (hacsaknem nem verekedni és anyázni), akkor megyünk, ha jó focit láthatunk. És azt nincsen. Lassan 30 éve.

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság stadion futball

A bejegyzés trackback címe:

https://commentarium.blog.hu/api/trackback/id/tr266564729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása