HTML

Commentarium

Demokrácia és alkotmányosság. "Szellemünk kifejtésének e lap hasábjain nincs más korlátja, mint tulajdon lelkiismeretünk, tehetségünk és meggyőződésünk."

Friss topikok

  • tribon: @Sir Galahad: Nagyon kedves... Nem mintha neked lenne bármilyen gondolatod, de ez nem is tartozik ... (2020.08.24. 22:41) Írás a falon
  • sync: A NER már ilyen. Mindenki erkölcsét felfalja. Abból él. (2020.06.09. 11:09) Kollaboránsnak lenni
  • Hamihami: @MAXVAL bircaman közíró: "A kisemberek nevében" - Ivan! Egyreszt a kemenyen dolgozo kisember lemez... (2019.01.22. 07:45) Baromságok hálója
  • tribon: @Le a spammerekkel: Még az jutott eszembe, hogy a bullshitet nem érzem (hol látod?), de a dühöngés... (2018.10.16. 15:33) Luxusprofit?
  • exterminador: (Sőt, a republikánusoknak már idén novemberben, a félidei választásokon is kinéz egy kiadós verés.) (2018.06.12. 14:26) Tragédia

Linkblog

Köszönjük Imre!

2014.01.06. 22:45 tribon

Dolgoznék az új posztomon, aminek a témája a mai demokratikus rendszerek ingadozása korunk két hatalmas ereje között, amelyek közül az egyik abba az irányba nyomja őket, hogy elsősorban a nézővé silányult állampolgárok szórakoztatásává váljanak, a másik pedig éppen, hogy fokozná az állampolgároknak a döntésekben való részvételét, amikor (derült égből lórúgás), egyszer csak eldől az egész kérdés.

Sőt. Kerényi nem egyszerűen eldöntötte a kérdést. Kerényi értelmetlenné tette az egész felvetést. Kerényi Magyarországa ugyanis nem pusztán szórakoztatás rendszere. Nem bizony.

Magyarország mostantól a részvételi szórakoztatás rendszere. Olyan gigantikus, az állam vezetőivel előadott nemzeti performansz, amelyben még részt is vehetsz. Na persze nem ott, ahol az alkotók. Te nem a Magyar Krónikában írod meg, hogy kinyílott a pitypang, ott legfeljebb társutas balliberális hasábíróként jelenhet meg pár magadfajta hébe-hóba. De megbeszélheted, elblogolhatod, mémgyártással kontextusba helyezheted. Részese lehetsz az alkotó folyamatnak, amelyben így Orbántól szerénységemig, íme, mindenki megtalálhatja a maga helyét és feladatát.

Persze ez nem volt végig világos a számomra. Először ugyanis azt hittem, hogy ez Kerényi elképesztő csele. Hogy ő valójában ellenzéki, mindig is az volt és most valósítja meg sok éves, mesteri tervét. Így buktatja meg Orbánt véglegesen. De aztán rájöttem, hogy nem ez a helyzet.

Mert ez nem komoly. Persze, vegyük a lapot és tekintsük annak. Legyünk benne a játékban. De egymás közt: Kerényi nem ennyire hülye. Kerényi nem ekkora seggnyaló. Orbán nem ennyire hülye. Orbán nem szeretheti, ha beszorul valakinek feje a fenekébe. Hiszen akkor nem tudna leülni.

Ők ketten együtt egyszerűen csak egy új szintre hozzák a demokráciát. Kerényi játszik és a miniszterelnök - mert jó a humora - részt vesz ebben. Bármi más arra utalna, hogy a miniszterelnöki megbízott nagyon súlyos elmebajban szenved, főnöke, a miniszterelnök pedig olyan szintű hatalmi téboly áldozata, amely gyógyíthatatlan. De ez ugye nem lehet igaz.

Mert ha igaz lenne, akkor Orbán Viktor áprilisig se lehetne miniszterelnök. Ha tényleg álságos, hajbókoló, barnanyelvű alányalóknak fizet az adófizetők pénzéből havi hatszázezret és ad nekik játszani százmilliókat, ha tényleg szerkesztőségi értekezletnek nevezi politikusok és pártfinanszírozók találkozóját lakájaikkal, ha nem hányja el magát olyan mondatoktól, hogy aszongya: „Csak kikalapált gazdálkodás és kicsiszolt forma segítségével épülhet szellemi templom, melynek oltárain minden szerző a maga legjobb liturgiáját mutatja be", akkor ő már menthetetlen. Ha ez igaz lenne, és élő állampolgárok ennek ellenére EZEKRE AKARNÁNAK SZAVAZNI, BÁRKIVEL SZEMBEN, akkor mindennek vége lenne.

De hát nem így van. Hiszen nem lehet így.

Ez csak egy csodálatos összművészeti kísérlet.

Élvezzük!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://commentarium.blog.hu/api/trackback/id/tr115740700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GergoV 2014.01.07. 17:09:09

Eddig nem áll túl jól a dolog, sokan az útitársak közül meg sem kapták a felkérést, vagy nem szeretnének az Imrével közösködni.

vs.hu/kovacs-akos-sem-ker-orban-lapjabol-0107/?utm_source=share&medium=referral&utm_term=belpol&content=sum&utm_medium=prkt
süti beállítások módosítása